Obxectivos

Blog relacionado coa arte gastronómica dunha asociación creada para o lecer dos seus membros e de todos aqueles que
disfruten do bon comer e do bon beber.

martes, 15 de noviembre de 2011

Festa da Centola no Grove

Meus queridos Larpeiros de Laias: Lembrade que o sábado 3 de decembro, temos saída cultural ó Grove para afondar na cultura gastronómica das Rías Baixas. Degustaremos a moi preciada carne de crustáceo decápodo mariño, braquiuro, de caparazón case redondo cuberto de pelos e tubérculos ganchudos, e con cinco pares de patas longas e peludas que vive entre pedras. Maiormente coñécese co nome de Centolo. Tamén disporemos de peixe e/ou bitela ó gusto. Nesta ocasión iremos acompañados das nosas Donas ou de quen os Larpeiros decidan. Agardamos novas do Larpeiro Puga referentes o nome do restaurante, prezo estimado por comensal, posibles peixes a comer...

1 comentario:

Paco Soto dijo...

Pois o Larpeiro Puga xa enviou os posible menús.

Menú 1:

ENTRANTES
Centola da Ría

PRINCIPAL
Chuletón de boi a pedra ou Rodaballo ó albariño

Menú 2:

ENTRANTES
Centola da Ría

PRINCIPAL
Solomillo de boi ou Merluza a la Gallega

POSTRE
SURTIDO DE POSTRES
CAFÉS e LICORES

BODEGA
BLANCO: D.O. Rias Baixas Albariño
TINTO: D.O. Rioja

PRECIO POR PERSOA: 10.00 Euros

Sobran comentarios e simplemente felicitar ó Larperio Puga pola súa xestión.